İbrahim ÖZTÜRK'ü Kınıyoruz... By: derman01 Date: March 21, 2008, 09:48:47
Notice: Undefined index: hide_preparedOption in
/var/www/vhosts/turkumania.com/subdomains/forum/httpdocs/Sources/Subs.php on line
1840
Notice: Undefined index: hide_preparedOption in
/var/www/vhosts/turkumania.com/subdomains/forum/httpdocs/Sources/Subs.php on line
1841

Doç. Dr. İbrahim Öztürk: 'Bütün Alevi kadınları o...dır' Alevilere yönelik yüzyıllardır devam eden aşağılama ve iftiralara bir yenisi daha eklendi. Bu hakaretlerin sonuncusunun sahibi: Doç. Dr. İbrahim Öztürk adlı bir öğretim üyesi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 'Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar' adlı dersin hocası Doç. Dr. İbrahim Öztürk, 18 Mart Salı günü derste 'Benim ailemin düşüncesine göre Alevi kadınları orospudur' demesi derste bulunan öğrencileri çileden çıkarttı.
Derste bulunan öğrencilerden 9'u hemen bir şikâyet dilekçesi ile durumu İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne bildirdiler.
Şikâyet dilekçesini işleme aldıklarını ve Doç. Dr. İbrahim Öztürk'ü işten uzaklaştıracaklarını belirten İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran'ın 'Bu yapılan insanlık dışıdır, özrü mümkün değildir. Bu adam psikayitrik bir vaka'dır dediği ve üniversitesi adına hakarete uğrayan, rencide edilen öğrencilerden özür dileyeceği belirtildi.
Hakarete uğrayan öğrencilerin, Alevi kadınlara hakaret eden, aşağılayan, onurunu zedeleyen, insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu hakaretten dolayı İbrahim Öztürk'ün üniversiteden derhal kovulmasını ve akademik unvanlarının geri alınmasını talep ettikleri açıklandı.
Doç. Dr. İbrahim Öztürk hakkında hakaretten ve bir toplumu rencide etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunulacağı da öğrenildi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde dışarıdan ders veren Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi ve Zaman Gazetesi yazarı.
--------------------------------------------------------------------------
İbrahim ÖZTÜRK'ü Kınıyoruz...
’Benim ailemin düşüncesine göre Alevi kadınları o.... ’ diyen Doç. Dr. İbrahim ÖZTÜRK hakkında tepkinizi demokratik yollardan aşağıdaki iletişim kanalları ile gösterebilirsiniz.
Doç. Dr. İbrahim ÖZTÜRK halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde konuk öğretim görevlisi olarak ders veriyor. ÖZTÜRK'ün asıl kadrosu ise Marmara Üniversitesi'nde.
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 84 34378 Eminönü - İSTANBUL
Telefon: 0212 - 511 41 50 (PBX)
Fax: 0212 - 511 41 88
E-mail:
rektorluk@iticu.edu.tr MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Telefon :0 216 414 05 45 (PBX)
Faks : 0 216 346 20 96 / 0 216 337 14 53
Adres : Göztepe Kampüsü 34722 / Kadıköy - İstanbul
lütfen herkese gönderin.....
Ynt: İbrahim ÖZTÜRK'ü Kınıyoruz... By: Türkümania Date: March 21, 2008, 10:12:25
öncelikle bizleri bilgilendirdiğin için sonsuz teşekkürler derman kardesim..bu bilgilerin gerçekliği kanıtlanabilirse yapılan bu saygısızlık cezasız kalmamalıdır...